Monday, August 25, 2014

HAPPY BIRTHDAY NIA



Salam...

Lama sudah menyepi diri...
Untuk permulaan, sambutan hari lahir my little princess 5 years already huhu... cepatnya masa berlalu
TQ dear cikgu & anak-anak


video




Happy Besday Princess Nia Danisha





Tuesday, June 26, 2012

JOURNEY TO PULAU SATANG

Pada 16hb Julai 2012 yang lepas kami dari PJK SIMUNJAN telah membawa AJK PJK SIMUNJAN bercuti ke sebuah pulau yang i pun x penah pegi sebelum ni. I cakap kat AJK semua tempat yg nak kita g ni x lah semewah kat tempat peranginan yang ada cuma kali ini kita cuba untuk bertukar angin dan mencuba sesuatu yang baru. 

Perjalanan dari Pekan Simunjan bermula pada jam 6.30 pagi dengan menggunakan bas dan sampai di Kota Samarahan kira2 jam 9.00 pagi kami  singgah untuk membeli bekalan makanan semasa berada di pulau nanti. selepas itu kami meneruskan perjalanan sehingga sampai di pengkalan Telaga Air. 

Kami meneruskan perjalanan dengan menggunakan bot. memandangkan kami pergi dengan rombongan hampir 40 orang maka 4 buah bot telah disediakan untuk kami. Perjalanan menuju ke Pulau Satang mengambil masa kira2 40 minit. cuaca yang cukup baik dan cerah pada hari membuatkan kami khayal ditiup angin sambil menghayati lautan yang cukup luas dan indah.  Air laut kelihatan seakan-akan hijau dan tenang amat mendamaikan.




Pulau Satang Besar

Pulau semakin kami dekati ternyata permandangannya sungguh indah. 


Semasa dalam bot menuju Pulau Satang, baju keselamatan diberikan untuk  persediaan menghadapi sebarang kemungkinan. "Safety First"

 

On da way ke Pulau Satang 



Having Fun



Night Activity


Once in lifetime :)

COUPLE OF SATANG ISLAND  heheh...


with my cutie ...


Feedback dari semua AJK heheh... semua happy and enjoy!! rasa nak g lagi lak hope leh dapat happy2 lagi camni. Well nanti leh gi lagi kat tempat yang sempoi ni even ada gak kemudahan yang kurang but berbaloi ngan tempat yang indah dan cantik sangat!!! I Like Pulau Satang...Sweet Memory!!





Sunday, January 8, 2012

ANUGERAH PJK CEMERLANG









Bersama-sama rakan dari Sarawak


Ehem... dah masuk tahun 2012 dah, namun masih gak terasa dalam tahun 2011. Nanti kalo nak taip surat mesti selalu silap letak tahun 2011 sedangkan dah 8 hari dah dalam tahun 2012 huhuhu.... anyway... 2011 x banyak pencapaian yang i buat tapi kat ujung-ujung tahun tu leh lak dapat anugerah cemerlang PJK heheh... alhamduilllah. So, fly gi KL g dinner kat Marriott Hotel , Putrajaya untuk dapatkan anugerah mmm.... bestnyer!! 1st time dapat anugerah cam gini :) . Harap tahun 2012 lebih banyak anugerah cemerlang yang kami akan dapat so makin banyak gak yang masyuk!!!... Jom sesama berdoa untuk murah rezeki :


BISMILLAHIRAHMANIRRAHIM....




YA ALLAH! YA TUHANKU, JIKA REZEKIKU BERADA DI ATAS LANGIT, MAKA TURUNKAN IA,DAN JIKA BERADA DI DALAM PERUT BUMI MAKA KELUARKANLAH IA,
DAN JIKA SUKAR MAKA MUDAHKANLAH IA,

JIKA HARAM MAKA SUCIKANLAH IA,
JIKA MASIH JAUH MAKA DEKATKANLAH IA,

YA ALLAH! LIMPAHKANLAH KEPADA KAMI REZEKI SEPERTIMANA REZEKI YANG TELAH ENGKAU LIMPAHKAN KEPADA HAMBA-HAMBA-MU YANG SOLEH.

AMIN! YA ROBBAL 'ALAMIN...






Bersama rakan seperjuangan dari Pahang



Dinner time!!!




nyumm!!! nyumm!!!



Saturday, January 7, 2012

Thursday, January 5, 2012

KONSERT FENOMENA 30 TAHUN SEARCH - STADIUM NEGERI KUCHING, SARAWAK




Pheewiitttt!!!!

Konsert Fenomena 30 Tahun Search, Kuching Sarawak, 31 Disember 2011. Umpama mimpi jadi kenyataan akhirnya dapat gak gi konsert pujaan hatiku SEARCH. Setelah sekian lama menunggu akhirnya SEARCH turun gak mengegarkan Kuching. Shukur alhamdulillah rasa nak nangis pun ada bila konsert nak bermula huhuhu... sadis lak rasa.

Aku dengan hubby tercinta dengan penuh semangat dari kampung memandu ke Bandar Kuching untuk bersama rock n roll ngan SEARCH. Setelah check in kat hotel seawal jam 5 petang kami meneruskan perjalanan ke Stadium kerana niat dihati nak duduk kat depan stage biar puas tgk muka bro amy n da geng fuhhh!!!...


Hahah... setelah gate stadium dibuka aku dan hubby x lepas peluang terus je lari pecut 100 meter nak ambik tempat duduk kat depan sekali hahhaa.... penat tul lari huhuhu...alhamdulillah, terkabul gak doa. Syukur ya ALLAH. Rock n Roll bermula mulai 10.00 malam anyway LAYAN!!!! Amy u r da best ever!!!


Penghujung 2011 paling bermakna dan awal 2012 yang penuh semangat. SEARCH you're the BEST n the GREATEST ever!!! ROCK FOREVER!!!... LOVE U!!





BRO AMY U R DA KING OF ROCK!!!!






Yang paling best kami dapat cenderahati dari SEARCH :)






Shopping Time!!!