Tuesday, June 26, 2012

JOURNEY TO PULAU SATANG

Pada 16hb Julai 2012 yang lepas kami dari PJK SIMUNJAN telah membawa AJK PJK SIMUNJAN bercuti ke sebuah pulau yang i pun x penah pegi sebelum ni. I cakap kat AJK semua tempat yg nak kita g ni x lah semewah kat tempat peranginan yang ada cuma kali ini kita cuba untuk bertukar angin dan mencuba sesuatu yang baru. 

Perjalanan dari Pekan Simunjan bermula pada jam 6.30 pagi dengan menggunakan bas dan sampai di Kota Samarahan kira2 jam 9.00 pagi kami  singgah untuk membeli bekalan makanan semasa berada di pulau nanti. selepas itu kami meneruskan perjalanan sehingga sampai di pengkalan Telaga Air. 

Kami meneruskan perjalanan dengan menggunakan bot. memandangkan kami pergi dengan rombongan hampir 40 orang maka 4 buah bot telah disediakan untuk kami. Perjalanan menuju ke Pulau Satang mengambil masa kira2 40 minit. cuaca yang cukup baik dan cerah pada hari membuatkan kami khayal ditiup angin sambil menghayati lautan yang cukup luas dan indah.  Air laut kelihatan seakan-akan hijau dan tenang amat mendamaikan.




Pulau Satang Besar

Pulau semakin kami dekati ternyata permandangannya sungguh indah. 


Semasa dalam bot menuju Pulau Satang, baju keselamatan diberikan untuk  persediaan menghadapi sebarang kemungkinan. "Safety First"

 

On da way ke Pulau Satang 



Having Fun



Night Activity


Once in lifetime :)

COUPLE OF SATANG ISLAND  heheh...


with my cutie ...


Feedback dari semua AJK heheh... semua happy and enjoy!! rasa nak g lagi lak hope leh dapat happy2 lagi camni. Well nanti leh gi lagi kat tempat yang sempoi ni even ada gak kemudahan yang kurang but berbaloi ngan tempat yang indah dan cantik sangat!!! I Like Pulau Satang...Sweet Memory!!





2 comments:

its me said...

so sweet!!!

Mohd Abdul Syafiq Said said...

salam..nak tya la..aritu g trip kat pulau satang tu sewa bot berapa harga ya?nak tau gak..n naik dari jeti mana?